Home / Brummen-Regiobode / Ricardo Otto Nederlands kampioen junior buggy

Ricardo Otto Nederlands kampioen junior buggy

LOENEN – Loenen is sinds kort weer een Nederlands kampioen rijker. Onlangs behaalde Ricardo Otto (17 jaar) deze eretitel in Albergen. Hij was de beste in de junior buggyklasse voor rijders van 13 tot 21 jaar.

De jonge Loenenaar is altijd al gek geweest op auto’s. Ricardo ging al jong met zijn ouders mee naar wedstrijden en mocht al vanaf zijn zevende jaar meedoen met kartwedstrijden. Hij kreeg hiermee de smaak te pakken van de sensatie om fors met een auto te crossen. Vanaf zijn twaalfde jaar mocht hij meedoen. Ricardo werd lid van het Loenens Auto Team LAT’77.
Tweemaal eerder werd Ricaardo kampioen, maar in 2018 kwam hij net een puntje te kort voor de titel. In 2019 ging het beter. Verschillende keren wist hij hoog te eindigen en kon daardoor de nodige punten verzamelen. Hij was apetrots toen hij in Albergen Nederlands kampioen Autocross werd in de junior buggy-klasse. Een eretrofee siert de woning van de winnaar.

2019 was het laatste jaar dat Ricardo reed in deze junior buggyklasse. Hij stapt nu over naar de Sprinter 2000 klasse. Hij gaat het in 2020 opnemen met volwassen en vaak ook ervaren rijders. “Ik hou wel van een uitdaging”, vertelt Ricardo, “het is weer heel wat anders. Nog meer strijd op het veld. Een prachtige sport.”
De Loenense kampioen geeft toe dat hij veel aan zijn ouders, Mark en Hetty Otto, te danken heeft, want het is een dure sport. Zijn ouders en anderen sponseren hem. Niet alleen vergt het materiaal waarmee hij rijdt veel geld maar ook het bezoeken van de wedstrijden kost veel.
Otto vindt het wel jammer dat het Loenens Auto Team jaarlijks geen cross meer kan houden in Loenen. Het bestuur kon in het dorp of directe omgeving geen terrein vinden om deze cross, waarvoor een groot terrein nodig is, te huren. Noodgedwongen is de vereniging nu uitgeweken naar Toldijk.
Foto:

Lees ook

Centrumadviseur Eduard Plate gaat samen met SCBD voor een toekomstbestendige Doesburgse binnenstad

DOESBURG – Het professionaliseren van het bestuur van de SCBD. Met die opdracht startte Eduard …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.