Home / Nieuws / Rhedense judoka Daan Pot naar Europacup

Rhedense judoka Daan Pot naar Europacup

RHEDEN – De Rhedense judoka Daan Pot is in de kerstvakantie door de Judobond Nederland geselecteerd om op Europees niveau te gaan judoën. Daan Pot gaat dan deelnemen aan Europacup-wedstrijden voor cadetten.

Ondanks dat Daan Pot de jongste judoka is in deze klasse heeft hij zich bewezen op de meetmomenten in Nederland. De judoka, die getraind wordt door zijn vader Daniël Pot, heeft geen Illusies. Daan legt uit: “Het niveau op deze wedstrijden is erg hoog en ik ben nog erg jong. Sommige judoka’s ben ik al eens tegengekomen op de grote internationale toernooien, zoals in Amerika, Rusland en Azerbeidzjan. Bij Europacup-wedstrijden komen alleen de beste judoka’s van elk land, dus elke partij wordt dan zwaar. Ik heb geen idee hoe ik ga presteren.”
Judoschool Pot heeft een eigen en speciaal programma voor de judoka die echt verder wil dan Nederland. Dit betekent dat je wel ergens voor kiest. Eigenaar van Judoschool Pot, Daniël Pot, vertelt: “Wil je echt iets bereiken in de sport, dan zal alles er voor moeten wijken. Niet iedere judoka, maar ook club of gezin is bereid deze keuze te maken. Alles zal om de sport moeten draaien, terwijl de uitkomst onzeker is.” Daan Pot zal zijn eerste Europacup wedstrijd op 8 februari in Follonica Italië hebben.

Lees ook

Open Coffee in Velp

VELP – Donderdag 23 september is er weer een netwerkbijeenkomst bij Me & Mrs P. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.