Home / Brummen-Regiobode / Recorddeelname aan Winterwandeling Klarenbeek

Recorddeelname aan Winterwandeling Klarenbeek

KLARENBEEK – Zaterdagavond 25 januari vond de vijfde editie van de Winterwandeling Klarenbeek plaats. Een bijzondere winterwandeltocht die in het teken stond van kunst en cultuur. Op verschillende locaties waren diverse muzikale optredens te bewonderen en lieten lokale kunstenaars hun werken zien. Bijna 1200 bezoekers liepen mee, een recordaantal.

De route van ongeveer 5 kilometer was sfeervol aangekleed met verlichting en vuurkorven in allerlei varianten. In Het Boshuis zorgden Muziekvereniging Klarenbeek, Kinderkoor Klarenbeek en Popkoor Break Out voor de muzikale invulling. Comité Dorpsverfraaiing was er met een prachtige bloemenstand en heeft verschillende nieuwe donateurs geworven.
In basisschool De Kopermolen waren de werken van diverse kunstenaars te bewonderen, die allemaal een link hebben met Klarenbeek: Atelier Ludiek, gevestigd aan de Traandijk in Klarenbeek, was er met schilderijen en beeldhouwwerk en meerdere kunstenaars waren er live aan het werk. Sandra Bartels van Portret in Beeld liet prachtige dierportretten zien die zij maakt met softpastel. Anne Elijzen toonde bijzondere ontwerpen van ijzer en bestek. Oud Klarenbeekse Annemarie Revenberg-Mulder exposeerde haar abstracte en realistische schilderijen en beeldend werk. Daarnaast waren er tekeningen van dieren die Ammy van Bedaf maakt met pastelkrijt, ook zij was er live aan het werk. In de multi-functionele ruimte van De Kopermolen trad “Theater zonder grenzen” uit Apeldoorn op, de groep die deels bestaat deels uit professionele mensen uit de wereld van het theater die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen en uit amateurspelers die gezamenlijk de rijkdom van verschillende culturen onder de aandacht bracht.

Onderweg, op een buitenlocatie in het bos, zorgde dorpskapel De Spekboeren uit Voorst voor een vrolijke noot. Ondanks de kou speelden zij de hele avond in de buitenlucht er op los met gezellige muziek voor jong én oud. De tocht ging verder naar de boerderij van de familie Elskamp, waar de koeien en kalfjes met prachtige sfeerverlichting waren uitgelicht, rockband Messed Up tussen de strobalen een stevig stukje rockmuziek speelde en de mensen zelfs uitleg konden krijgen over de melkrobot. In de sfeervolle houten schuur van de familie Hengeveld tenslotte zorgen Die Steierische Musikanten voor een heerlijk gezellige sfeer.

Na afloop konden de deelnemers nog gezellig napraten in de sfeervolle setting van het MFC, waar DJ Alfonso ouderwets ‘plaatjes draaide’.
Volgens de organisatie was het een mooie avond voor jong en oud. De volgende editie van de Winterwandeling staat gepland over twee jaar, op de laatste zaterdag van januari in 2022.

Foto: Ingrid Wolters

Lees ook

Afdelingsavond van Vrouwen van Nu

EERBEEK – Maandag 27 september is er om 19.30 uur weer een afdelingsavond van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.