Home / Doesburg-Regiobode / PvdA/GroenLinks: De Molenvelden moeten groener, niet grijzer

PvdA/GroenLinks: De Molenvelden moeten groener, niet grijzer

DOESBURG – De gemeente Doesburg heeft bekendgemaakt dat er deze winter zeventig bomen worden gekapt in de wijken Molenveld-Zuid en Molenveld-Noord. Woensdag 8 januari verzorgt de gemeente daarom een informatiebijeenkomst. PvdA/GroenLinks laat weten graag van inwoners te horen hoe zij denken over deze plannen.

De bomen worden gekapt omdat zij niet levensvatbaar zijn of te dicht op andere bomen staan. Van deze bomen worden er in het najaar 27 bomen herplant op dezelfde locatie. Daarnaast komen er 14 nieuwe bomen, waarvan 6 langs de Molenveldsingel. Per salo betekent dit dat er 29 bomen minder te vinden zijn in het Molenveld, concludeert PvdA/Groenlinks. De partij vindt dat bomen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een prettig woonklimaat in de wijk. “Wat ons betreft mogen de Molenvelden best groener. Daarvoor zijn meer en niet minder bomen nodig. Dus als daarvoor ruimte is of als er ruimte gemaakt kan worden: wat ons betreft graag!”
De informatiebijeenkomst is van 17.00 tot 18.30 uur en vindt plaats in het gebouw van Speeltuinvereniging Kindervreugd aan de Marijkelaan.

Lees ook

Mike uit Doesburg winnaar Misterverkiezing

DOESBURG – Mike van Doorn uit Doesburg is zondag 12 september de winnaar geworden van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.