Home / Brummen-Regiobode / Politiek pleit tegen trap-op-trap-af-systeem

Politiek pleit tegen trap-op-trap-af-systeem

GEM.BRUMMEN – D66 Brummen – Eerbeek diende in de raadsvergadering van 19 december een motie in over de herziening van het trap-op-trap-af- systeem. De motie werd medeondertekend door alle fracties in de raad en werd unaniem aangenomen. Bij het trap-op-trap-af-systeem worden de inkomsten van de gemeenten beïnvloed door de uitgaven van het Rijk. Als het Rijk minder geldt besteedt, krijgen de gemeenten minder uitgekeerd via het gemeentefonds. Andersom hetzelfde: geeft het Rijk meer geld uit, dan ontvangen de gemeenten ook meer inkomsten.
De laatste jaren hebben gemeenten als Brummen echter veelal alleen de nadelige effecten gehad: trap-af. De motie die D66 op 19 december indiende riep het Rijk op om dit trap-op-trap-af-systeem te herzien. Met deze motie wilde de partij dat de bijdragen die gemeenten van het Rijk krijgen beter voorspelbaar zijn en minder wisselend in omvang worden. In gemeenten in het hele land wordt de laatste tijd gevraagd om afschaffing van dit systeem.

Lees ook

Meespelen met HV Brummen

BRUMMEN – Deze week start ook voor Handbalvereniging Brummen het seizoen. Op dinsdag, woensdag en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.