Home / Brummen-Regiobode / Pippeloentje Loenen start crowdfunding om te overleven

Pippeloentje Loenen start crowdfunding om te overleven

LOENEN – Peuterspeelzaal Pippeloentje in Loenen zit in zwaar weer. Strengere regelgeving vanuit de overheid zorgen voor financiële problemen. Daarom is de kinderopvang een crowdfunding gestart.

Peuterspeelzaal Pippeloentje is 47 jaar geleden opgericht om peuters van twee en drie jaar te laten spelen met leeftijdgenootjes en voor te bereiden op de basisschool. Pippeloentje is in Loenen een begrip en iedereen in Loenen is er mee opgegroeid. Hier kunnen de kinderen lekker spelen en knutselen. Het plezier in spelen staat voorop; er is geen prestatiedrang en de kinderen kunnen gewoon heerlijk genieten.
Lang ging het goed met Pippeloentje, tot nieuwe regelgeving roet in het eten gooide. De overheid heeft drie jaar geleden besloten dat peuterspeelzalen niet echt meer nodig zijn en kinderopvang de toekomst is. Daar is het beleid toen ook op aangepast. Peuterspeelzalen werden gelijk getrokken met de kinderopvang en dat betekende voor Pippeloentje veel extra eisen en extra kosten.
Daarnaast zit men in Loenen en omgeving in een dip qua aantallen peuters. Dit heeft er voor gezorgd dat de peuterspeelzaal in financieel zwaar weer is terechtgekomen en het voortbestaan van Pippeloentje onzeker wordt.
In overleg met de ouders werden de tarieven per 1 januari verhoogd. Het bestuur zegt: “Het is eigenlijk te gek voor woorden, dat wat eerder voor 65 euro per maand kon, nu 180 euro moet gaan kosten. Maar door de toeslag van de overheid betalen de meeste ouders in verhouding minder dan voorheen. Hierdoor zijn we ervan overtuigd dat we in de toekomst bestaansrecht hebben. We verwachten ook dat het aantal peuters de komende jaren weer toeneemt. Echter hiermee zijn we op de korte termijn niet gered.”
De leidsters van Pippeloentje hebben aangeboden om een periode voor half salaris te werken. Het bestuur is ervan overtuigd dat als de opvang ook weer een buffer kan opbouwen, ze het kan redden. Het probleem is nu dat de spaarrekening bijna leeg is en dat Pippeloentje zich geen tegenslag kan veroorloven. Het bestuur doet een oproep: “Alstublieft, help Pippeloentje van de ondergang en steun ons. Het zou heel erg fijn zijn als men ons middels een financiële bijdrage wil helpen.” De opvang is een crowdfunding gestart. Meer informatie hierover is te vinden op www.gf.me/u/w8i74m. Hier kan ook een donatie worden gedaan. Doneren kan ook rechtstreeks bij Pippeloentje.

Lees ook

Laatste editie Brummense Najaarsfair groter dan ooit

BRUMMEN – De laatste editie van de Brummense Najaarsfair wordt zondag 26 september gehouden op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.