Home / Nieuws / Pianorectical door Nicole Rudi in Oude Jan

Pianorectical door Nicole Rudi in Oude Jan

VELP – Op zondag 19 januari verzorgt Nicole Rudi een pianorecital in de Oude Jan in Velp. Het maandelijkse concert in het Romaanse kerkje in begint om 15.30 uur.

Nicole Rudi werd in 1995 in Wolfsburg (Duitsland) geboren in een Duits-Oekraïense familie. Ze speelde al piano toen ze vijf jaar was. En vanaf haar negende won ze tal van internationale prijzen. Nu studeert Nicole aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien in Hannover. Ze behaalde inmiddels haar Bachelordiploma (Cum Laude). Tussendoor studeerde ze een jaar in Wenen en volgde daar en elders masterclasses bij gerenommeerde musici. Ook won ze eerste prijzen op diverse concoursen in Italië en Duitsland. Komend voorjaar maakt ze een concerttournee door China.
Maar eerst komt Nicole nog spelen in Velp. “Het wonderkind van weleer is inmiddels een begaafd en veelgevraagd pianiste”, vertelt Martin Idema, voorzitter van Stichting Vrienden van de Oude Jan. “We zijn trots dat Nicole Rudi op onze vleugel een recital komt geven.” Op het afwisselende en klassieke programma staan muziekstukken van Bach uit Das Wohltemperierten Klavier, Sonates van Haydn, Janácek en Beethoven. Het recital wordt afgesloten met een opgewekte Polonaise van Chopin.
Entree tot het concert in Velp is 12 euro, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Vrienden Oude Jan betalen 10 euro, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar kopen een kaartje voor 5 euro. Kaartverkoop is vanaf 15.00 uur ter plaatse of via de voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter.

Foto: Akiko Zhang

www.vriendenvandeoudejan.nl

Lees ook

Centrumadviseur Eduard Plate gaat samen met SCBD voor een toekomstbestendige Doesburgse binnenstad

DOESBURG – Het professionaliseren van het bestuur van de SCBD. Met die opdracht startte Eduard …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.