Home / Alle-Regiobode / Organisatie Jan Mankes-jaar vraagt hulp

Organisatie Jan Mankes-jaar vraagt hulp

EERBEEK – In 2020 is het honderd jaar geleden dat kunstenaar Jan Mankes overleed in Eerbeek. Reden om volgend jaar uitgebreid stil te staan bij het werk van deze grote schilder, die in Eerbeek nog verrassend onbekend is. Mankes leefde de laatste jaren van zijn leven in het papierdorp.
Komend jaar staan er allerlei activiteiten rondom de schilder op het programma. Zo leveren landelijk bekende kunstenaars een bijdrage aan een expositie op Huis te Eerbeek, die op 26 april wordt geopend. Na de zomer komt er een tentoonstelling met werk van amateurkunstenaars, eerst in de Kruiskerk, later in de etalages van ondernemers in het dorp. Er komt een lezingenserie en er wordt een film gemaakt over het leven en werk van Jan Mankes. Voor deze film is de organiserende Stichting 100 Jaar Jan Mankes nog op zoek naar verhalen over de schilder. Wie nog verhalen, foto’s, brieven, of anekdotes heeft over Jan Mankes, zijn werk of zijn leven wordt uitgenodigd deze in te sturen via janmankes-100jr@hotmail.com.

www.100jaarjanmankes.nl

Lees ook

Rick Evers: Wit rood wit

Ik heb het virus. Het is niet anders. Opgelopen tijdens Ajax tegen Cambuur Leeuwarden in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.