Home / Nieuws / Opgeheven stichting Spankerenseweg schenkt kas aan speeltuin

Opgeheven stichting Spankerenseweg schenkt kas aan speeltuin

DIEREN – Na het project Traverse Dieren eindelijk is afgerond, heeft het bestuur besloten de stichting Spankerenseweg op te heffen. De taak voor de belangengroep voor bewoners zit erop. Het restant in de kas werd zaterdag 11 januari overhandigd aan de Dierense Speeltuinvereniging.

De Stichting Spankerenseweg Dieren is in oktober 2005 opgericht. Aanleiding was de voorgenomen herinrichting van het stationsgebied, waarbij de Spankerenseweg maar liefst drie keer zoveel verkeer te verwerken zou krijgen. De afgelopen veertien jaar heeft de stichting namens de bewoners gestreden om een woonstraat, waar maximaal 30 kilometer per uur gereden zou mogen worden. De stichting nam deel aan een intensieve samenwerking met andere stichtingen om samen de beste keuzes te bevechten voor Dieren als geheel en de Spankerenseweg in het bijzonder, waar het aankwam op de plannen voor het gebied rondom het station en het Apeldoorns Kanaal.

En met succes. “Als Stichting zijn we tevreden over het uiteindelijke resultaat, al heeft het veel inspanning gekost”, laat het bestuur weten. Het heeft uiteindelijk jaren geduurd voordat de uitvoering van Traverse Dieren helemaal was afgerond en zeker de laatste jaren hebben de bewoners van de Spankerenseweg het niet makkelijk gehad. Zeker in de periode dat de Kanaalweg was afgesloten, nam de verkeersdruk op de Spankerenseweg enorm toe.

Nu alle werkzaamheden achter de rug zijn, heeft het stichtingsbestuur besloten de Stichting Spankerenseweg Dieren op te heffen. “Onze doelstellingen zijn gehaald en de uitvoering van de plannen is achter de rug. We zijn klaar!”, juicht het bestuur.
Met het opheffen van de stichting kwam een mooi bedrag vrij. Het bestuur heeft besloten dit te overhandigen aan de Dierense Speeltuinvereniging. Zaterdag 11 januari mochten Barry en Sonja Kapel van de speeltuin een mooie cheque in ontvangst nemen.

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.