Home / Brummen-Regiobode / OLTO zoekt met spoed chauffeurs voor papieractie

OLTO zoekt met spoed chauffeurs voor papieractie

LOENEN – De laatste jaren heeft een aantal chauffeurs, na jarenlange inzet, helaas moeten besluiten het vrijwilligerswerk voor de oud papier actie (OPA) van de muziekvereniging OLTO uit Loenen te beëindigen. Hierdoor is er op dit moment een acuut probleem ontstaan voor wijk 3 op de derde zaterdag van de maand.

OLTO is dus op zoek naar chauffeurs, die in het bezit zijn van een chauffeurspas (code 95) en de muziekvereniging een warm hart toedragen, door dit vrijwilligerswerk te willen doen. Indien meerdere chauffeurs zich aanmelden, is het ook mogelijk dit werk volgens een rooster te doen, waardoor een chauffeur maar eens in de drie of vier maanden in actie hoeft te komen.

Alsof dit probleem nog niet genoeg is, krijgt ook OLTO te maken met de sterk dalende oud papierprijs. Zoals reeds via de media is meegedeeld is China hiervan de grootste oorzaak, omdat hier de poorten zijn dichtgegaan voor de invoer van oud papier uit Europa. Door deze sterke daling dreigen de muziekopleidingen en de daarvoor benodigde aanschaf van instrumenten hoofdzakelijk de dupe te worden.

Oudpapiercoördinator Ap Gorsseling: “Circa 25 jaar geleden hebben we ook met dit fenomeen te maken gehad, en met die ervaring op zak houden we ons hart vast. Wij hebben echter het volste vertrouwen in de Loenense bevolking het oud papier nog beter te scheiden en voor OLTO klaar te zetten, zodat met meerdere kilo’s oud papier het financiële tekort enigszins kan worden gecompenseerd. Ook hoop ik dat het chauffeursprobleem binnen no time wordt opgelost.” Voor meer informatie en/of opgave voor dit vrijwilligerswerk: OPA-coördinator Ap Gorsseling tel. 055-5051022 of 06-10619068, OPA-coördinator Tino Gorsseling tel. 055-5052252 of 06-13703004

Lees ook

Theater Toer Tonden groot succes

TONDEN – Ruim 140 mensen lieten zich op zondag 12 september verrassen en kwamen op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.