Home / Rheden-Regiobode / Nieuwe Ruimte opent nieuwe expositie Gefundenes Fressen

Nieuwe Ruimte opent nieuwe expositie Gefundenes Fressen

VELP – Nieuwe Ruimte in Velp opent zondag 19 januari het jaar met de expositie Gefundenes Fressen. De deelnemende kunstenaars hebben op allerlei manieren invulling gegeven aan dit motto. De expositie is te zien tot en met 15 maart. Tot die tijd zijn er diverse activiteiten rondom dit thema.

Gefundenes Fressen staat in het teken van voeding in de ruimste zin van het woord. Het is een Duitse term die ook in Nederland wordt gebruikt, vaak in een figuurlijke betekenis van hapklare brokken of een buitenkansje dat men niet mag laten lopen. Sommige kunstenaars van Nieuwe Ruimte zijn dicht bij de letterlijke betekenis gebleven, andere kozen voor een ruimere interpretatie. Dat levert een verrassende en zeer veelzijdige expositie op, niet alleen in onderwerpkeuze maar ook in kunststijlen en -disciplines.
De officiële opening van Gefundenes Fressen is zondagmiddag 19 januari. Daarvoor komt Walter de Wit naar Velp. Hij is voormalig boswachter en kunstliefhebber en hij woont tegenwoordig in Duitsland. Uiteraard gaat hij vanuit zijn vroegere professie in op het thema van de expositie. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Duo Marienke, bestaande uit zangeres Marijke Laurense en gitarist Rieneke van der Hoff. Hun repertoire bestaat uit oude liedjes die zijn ‘hertaald’ naar de 21ste eeuw.

Tijdens Gefundenes Fressen zijn er bijna iedere zondag speciale activiteiten. Kunstenaar en dichter René Hugo Kijne bijt 26 januari het spits af met de lezing Oneindig het begin, waarin hij het afgelopen jaar 2019 verwoordt en het tevens tot beeld brengt als Gefundenes Fressen. Zijn voordracht begint om 15.00 uur bij een muur die hij zelf heeft ingericht met collages en gedichten over de komende twaalf maanden.
Zondag 2 februari is er een optreden van Henk Boogaard, die met zijn cabareteske liedjes teruggrijpt naar de tijd dat hij een groente- en fruitrijk dieet volgde. Zondag 16 februari wordt een drukke middag met lezingen van gastexposant en topkok Angélique Schmeinck (onder meer bekend van 24Kitchen) en Marieke Karssen, die het over voedselbossen gaat hebben.
Nieuwe Ruimte is iedere zaterdag en zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De expositieruimte is te vinden aan Den Heuvel in Velp.

Lees ook

Wederopbouw van Arnhem

ROZENDAAL – Stedenbouwkundige Wim Lavooij verzorgt woensdag 29 september een lezing in de Serre van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.