Home / Brummen-Regiobode / Nieuwe imkers gediplomeerd in Brummen en Eerbeek

Nieuwe imkers gediplomeerd in Brummen en Eerbeek

LAAG-SOEREN – Tien cursisten zijn geslaagd voor de Basiscursus Bijenhouden die zij dit jaar gevolgd hebben bij Imkersverenigingen Brummen en Eerbeek. Zij kregen onlangs hun diploma uitgereikt in ‘t Sprengenhus in Laag-Soeren.

De cursus bestond uit twaalf praktijklessen en zeven theorieavonden. De docent, Wouter Schouwstra, volgde met zijn lessen de cursusopzet zoals door de Nederlandse Bijenhouders Vereniging is aanbevolen. De cursisten kwamen uit Dieren, Laag-Soeren, Brummen, Eerbeek en Hoenderloo, maar ook uit Zutphen en zelfs Winterswijk. De cursus is mede georganiseerd door de Imkersvereniging Brummen en de Imkersvereniging Eerbeek.
De meeste cursisten hebben al een of meer bijenvolken om zelf actief met deze hobby aan de slag te kunnen. De bijen zijn nu in winterrust, maar met het milde weer komen ze zelfs nu nog overdag naar buiten om een reinigingsvlucht te maken. De nieuwe imkers kunnen haast niet wachten tot het voorjaar komt om dan met spanning te gaan kijken of de volken de winter overleefd hebben.
De cursus is afgesloten met een feestelijke uitreiking van de diploma’s in ‘t Sprengenhus in Laag-Soeren. Alle tien gediplomeerden kregen uiteraard hun diploma en namens de twee verenigingen het prachtig geïllustreerde boek Handboek voor Bijenfans. Voor de nieuwe cursus die in 2020 gegeven wordt zijn al vier belangstellenden en de inschrijving is gestart.

Lees ook

Laatste editie Brummense Najaarsfair groter dan ooit

BRUMMEN – De laatste editie van de Brummense Najaarsfair wordt zondag 26 september gehouden op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.