Home / Rheden-Regiobode / Nieuwe dierenambulance voor Dierentehuis Arnhem en omstreken

Nieuwe dierenambulance voor Dierentehuis Arnhem en omstreken

VELP – Met zwaailichten en veel getoeter reed vrijdag 20 december een nieuwe dierenambulance het terrein op van Dierentehuis Arnhem en omstreken in Velp. De nieuwe aanwinst werd het stralend middelpunt van de kerstborrel voor vrijwilligers.

Deze nieuwe Mercedes Sprinter wordt per het nieuwe jaar ingezet. De Dierenambulance krijgt ruim tweeduizend meldingen per jaar. De oude ambulances waren inmiddels toe aan vervanging. De wagens hebben regelmatig gebreken en zijn niet meer betrouwbaar en veilig genoeg. Ook hadden de ambulances nog geen airconditioning, wat het de afgelopen zomer er zwaar maakte voor dier en mens. Deze eerste dierenambulance is dus zeer welkom. De tweede wordt hopelijk in het voorjaar vervangen, mits de financiën het toelaten, zo maakt Dierentehuis Arnhem en omstreken vast bekend.

De nieuwe dierenambulance is van alle noodzakelijke uitrusting voorzien en ingericht volgens strenge eisen. Voor het welzijn van dier en mens heeft hij airco en om alle adressen in het grote rayon zo snel mogelijk te kunnen bereiken is er een goede navigatie. De binnenkant van de ambulance is volledig bekleed met polyester zodat hij grondig kan worden gereinigd en ontsmet, iets dat ontzettend belangrijk is voor de hygiëne en gezondheid van de dieren. Er zijn ruime hondenbenches met antislipvloer, schappen op maat gemaakt en speciale kast voor alle materialen waar dagelijks mee gewerkt wordt. Ergonomische stoelen en automaat zorgen voor rijcomfort voor de chauffeurs.

Deze aanschaf is mogelijk gemaakt door verschillende donateurs, waaronder Stichting Dierenlot, Teijin Aramid b.v., dealer Wensink Arnhem Mercedes Benz, Sanderse Systems die hielp bij de inrichting en Stunnenberg sign + print verzorgde de belettering.
De dierenambulance van het Dierentehuis Arnhem en omstreken rijdt 24-7 met alleen vrijwilligers in de gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar.

Lees ook

Open Coffee in Velp

VELP – Donderdag 23 september is er weer een netwerkbijeenkomst bij Me & Mrs P. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.