Home / Brummen-Regiobode / Netwerkcoaches klaar om inwoners te ondersteunen

Netwerkcoaches klaar om inwoners te ondersteunen

BRUMMEN – Het project Natuurlijk een Netwerkcoach gaat in januari van start. Zes vrijwillige netwerkcoaches staan klaar om inwoners van Brummen te ondersteunen bij het uitbreiden van hun sociale netwerk. Dit mooie project is mede tot stand gekomen door een financiële bijdrage van het Oranje Fonds.

Stichting Welzijn Brummen is trots op de zes vrijwilligers die in november succesvol de tweedaagse gecertificeerde training tot netwerkcoach afgerond hebben. De netwerkcoach gaat, via een stappenplan, de deelnemer coachen in het herstellen, activeren, versterken, opbouwen of uitbreiden van het sociale netwerk. Daardoor wordt gewerkt aan een prettiger leven met meer sociale steun. De netwerkcoach trekt samen met de deelnemer op voor een periode van zes tot negen maanden. Het is de bedoeling dat de deelnemer uiteindelijk zelf in staat is zijn netwerk te onderhouden.

De netwerkcoach is er voor iedereen. Het kan een jongere zijn die meer sociale contacten wil of een mantelzorger die na het overlijden van de partner ontdekt dat de wereld om haar heen klein geworden is. Het kan ook een gepensioneerde zijn die samen wil ontdekken wat er te doen is in alle vrije tijd die is ontstaan. Evengoed kan het een nieuwkomer zijn die een netwerk wil opbouwen in Brummen. SWB is op zoek naar inwoners die samen met de netwerkcoach aan de slag willen met het opbouwen van een sociaal netwerk. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via 0575 561988 of via netwerkmaatje@welzijnbrummen.nl.

Lees ook

Theater Toer Tonden groot succes

TONDEN – Ruim 140 mensen lieten zich op zondag 12 september verrassen en kwamen op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.