Home / Rheden-Regiobode / Nader onderzoek naar een TOP in dorp Rheden

Nader onderzoek naar een TOP in dorp Rheden

RHEDEN – Het college van B&W van de gemeente Rheden wil gaan onderzoeken of het haalbaar is een Toeristisch Overstap Punt (TOP) te realiseren bij het dorp Rheden. een TOP kan een gunstig effect hebben op het winkelgebied, afhankelijk van de locatie.

Een Toeristisch Overstap Punt (TOP) is een parkeervoorziening (voor auto’s) bij het startpunt van verschillende toeristische routes, zoals wandelroutes en het fietsknooppuntennetwerk. Dichtbij zijn er voorzieningen aanwezig. Een TOP is als locatie goed vindbaar en herkenbaar.
Een TOP kan ervoor zorgen dat het winkelgebied van Rheden meer profiteert van bezoekers aan de omliggende natuurgebieden. Dat staat in de gemeentelijke detailhandel-structuurvisie die is opgesteld in samenwerking met onder andere de Ondernemersvereniging Rheden-De Steeg en het Rhedens Dorpsbelang. Inmiddels heeft een extern bureau een onderzoek gedaan of een TOP bij het dorp Rheden wenselijk is. Uit dit onderzoek blijkt dat een TOP een positief effect kan hebben op het winkelgebied, mits je vanuit een TOP zicht hebt op het winkelgebied en de afstand tussen een TOP en het winkelgebied klein is. Het college heeft nu besloten te onderzoeken welke locatie het meest geschikt is voor een TOP. De uitkomsten van dit onderzoek wordt in het voorjaar voorgelegd aan de omwonenden.

Het realiseren van een TOP sluit aan bij de plannen voor het Rivierklimaatpark en de Zuidflank. In de ontwerpstructuurvisie Rivierklimaatpark staat onder andere dat er herkenbare gebiedsentrees moeten komen van waaruit het Rivierklimaatpark recreatief beleefd kan worden.

Lees ook

Concert in Dorpskerk

RHEDEN – Zondag 26 september geven Thea Riesebos en Maud Sauer een concert met orgel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.