Home / Rheden-Regiobode / Miriam Guensberg bij Boekhandel Jansen & de Feijter

Miriam Guensberg bij Boekhandel Jansen & de Feijter

VELP – Op dinsdag 4 februari van 20.00 tot 22.00 uur zal boekhandelaar Walter Jansen met Miriam Guensberg bij Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp in gesprek gaan over haar nieuwe boek Held zonder Vaderland, waarin zij in het bewogen leven van haar vader beschrijft.

De zachtaardige Poolse Jood Dolek Guensberg, die als arts bij de Eerste Poolse Pantserdivisie zijn leven waagde, was een van onze bevrijders. Tijdens de bevrijding van Zuid-Nederland ontmoette hij zijn grote liefde. Hij bouwde met haar een bestaan op in Twente en werd één van Nederlands eerste anesthesisten.Waar haar vader zweeg over zijn vermoorde ouders en zijn Joodse achterland, zoekt Miriam Guensberg naar woorden en probeert zij het onrecht dat haar familie en de Poolse bevrijders is aangedaan recht te doen door hun onbekende verhaal alsnog te vertellen. Het Poolse bevrijdingsleger waar Dolek Guensberg als legerarts bij diende, heeft niet alleen Zuid-Nederland bevrijd, maar ook grote delen van Noord-Nederland. Held zonder vaderland beschrijft een pijnlijke geschiedenis die gepareerd werd door een veerkrachtige man. Het is een ode van een dochter aan haar vader.Miriam Guensberg is filosofe en schrijfster. Het zoeken naar hoopvolle momenten speelt in al haar boeken een rol. Schrijven is voor haar levensvragen hernemen, zoeken naar de kern, verdwalen, de waarheid willen veroveren zonder de grilligheid van het lot geweld aan te doen. Entree is 7,50 euro. Meer informatie en reserveren kan via tel. 026-36 28 959 of info@eenpassievoorboeken.nl.

Lees ook

Wederopbouw van Arnhem

ROZENDAAL – Stedenbouwkundige Wim Lavooij verzorgt woensdag 29 september een lezing in de Serre van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.