Home / Nieuws / Martin Idema vertelt over Nieuw Zeeland

Martin Idema vertelt over Nieuw Zeeland

VELP – Omdat een vorige presentatie binnen één dag na de aankondiging was volgeboekt, verzorgt Martin Idema nogmaals de lezing Nieuw-Zeeland – Het land van de lange witte wolk. Dit doet hij op donderdag 23 januari, vanaf 20.00 uur in Parkstaete in Velp.

“Mijn vrouw Renske en ik maken verre en avontuurlijke reizen, doorgaans met z’n tweeën. Ik verzorg presentaties van veel van die reizen, die ik illustreer met mooie films van het betreffende gebied, van de volken die er leven, de cultuur en de natuur”, vertelt geograaf en filmamateur Martin Idema uit Velp. “Van onze camperreis door Nieuw-Zeeland in 2018 maakte ik een prachtige reisfilm. Die richt zich op de indrukwekkende natuur, de bijzondere flora en fauna, maar nauwelijks op steden en druk bezochte commerciële attracties. Toen wij in de krater van de vulkaan op White Island stonden konden we natuurlijk niet vermoeden dat hier in december 2019 een grote uitbarsting zou plaatsvinden. U ziet tijdens de presentatie schitterende beelden van de op dat moment ook zeer actieve vulkaan.”
Idema vertoont tijdens zijn presentatie deze film, maar vertelt vooraf over de Maoricultuur en op de natuur en het landschap van Nieuw-Zeeland. Dit alles gelardeerd met foto’s van Renske. De entree tot de lezing bedraagt 5 euro. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via imartin@xs4all.nl of tel. 06 – 22398770.

Foto: Renske Idema

Lees ook

Wederopbouw van Arnhem

ROZENDAAL – Stedenbouwkundige Wim Lavooij verzorgt woensdag 29 september een lezing in de Serre van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.