Home / Brummen-Regiobode / Loenermark huldigt trouwe leden

Loenermark huldigt trouwe leden

LOENEN – Voetbalvereniging Loenermark heeft zondag in een volle kantine in het Lonapark een flink aantal trouwe leden in de schijnwerper gezet. Er waren dit keer maar liefst 22 leden die, 25, 40,50 of 60 jaar lid zijn van de Loenense voetbalclub. De nieuwe voorzitter, Timon Luesink, kreeg de eervolle taak om de jubilarissen te huldigen. Zijn toespraak liet hij vergezeld gaan met voor ieder een presentje en bloemen.

Zestig jaar lid zijn de Loenermarkers Reinder Rabelink en Jan Brugman. Reinder Rabelink staat bij veel Loenermarkers bekend als ’de snorre’. Hoe hij aan die bijnaam komt laat zich raden. Hij komt helaas nog zelden bij Loenermark, maar op de haringparty is hij wel van de partij. Jan Brugman is bij de onderhoudsploeg op woensdagmiddag. Na een gedwongen (ziekte)onderbreking is Brugman nu weer regelmatig present.
Vijftig jaar lid zijn Bennie Hoekman, Henk Hoekman, Gijs Hol, Hans Modderkolk, Nico van Ark, Gertie Klomp en Henri Beekman. De broers Bennie en Henk Hoekman maakten beiden een halve eeuw vol bij Loenermark. Bennie Hoekman heeft een mooie voetbalcarrière achter de rug. Henk is momenteel actief als elftalleider bij het eerste. Voorzitter Luesink hoopte nog lang van zijn diensten gebruik te mogen maken.
De actieve voetbalcarrière van Gijs Hol ligt al even achter hem. Hij is nu een trouwe supporter van het eerste elftal. Als het even kan staat hij langs de lijn. In de rust en na afloop van de wedstrijd is hij trouw in de kantine met zijn maatjes. Dat de kantine hem na aan het hart ligt, kwam goed uit bij de vervanging van het plafond. Hier heeft hij zijn steentje aan bijgedragen.
Gijs Hol en Hans Modderkolk zijn vaak samen opgetrokken in de tijden dat ze samen in de jeugd actief waren. Trainer, leider, en jeugdcommissielid: allemaal taken die ze hebben opgepakt binnen de vereniging.
Gertie Klomp is het de laatste jaren rustiger aan gaan doen, hij is gestopt als clubscheidsrechter en geen trainer meer, maar blijft Loenermark trouw. Nico van Ark staat bekend als een mooi-weer-voetballer. Henri Beekman is een van de weinige vijftigjarige jubilarissen die zo nu en dan nog tegen een bal aan trapt in het zesde. Naast het voetballen is hij ook actief bij de Vrienden van Loenermark.
Veertig jaar lid zijn Arno Heijenk en Daan van Ark. Vijfentwintig jaar lid zijn Jurian van Overbeek, Bas van Driel, Kevin Koller, Vincent Modderkolk, Daan Blom en Thomas van Oorspronk. Voor allen had voorzitter Luesink een persoonlijk woord.

Foto: Henk de Regt

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.