Home / Brummen-Regiobode / Loenen Zonnedorp verwacht spannend jaar

Loenen Zonnedorp verwacht spannend jaar

LOENEN – Willem de Zanger, voorzitter van Dorpsraad Zonnedorp Loenen, verwacht dat 2020 een spannend jaar gaat worden. “Er staat veel in de steigers, maar er is ook al veel gebeurd!”

Het jaar 2020 staat voor een deel in het teken van de 75-jarige bevrijding door de Polar Bears. De Zanger: “Mede aan deze mannen hebben we te danken dat we in vrijheid kunnen leven. Deze vrijheid moeten we koesteren en vieren.”

De teams van André Zeijseink en Willem Dikker Hupkes lopen op het gebied van duurzaamheid ver vooruit. “We hebben inmiddels de Energie Coöperatie Loenen (ECL), een Virtuele Power Plant (VPP). Een flinke aanzet richting een energieneutrale toekomst!”, aldus De Zanger. Hij vindt het geweldig dat er ondernemers zijn zoals Thomassen, die op eigen daken met vele zonnepanelen laten zien deze toekomst te steunen. Hierbij wil hij ook niet de inwoners en andere ondernemers in Loenen vergeten, die ook hun steentje hebben bijdragen aan deze ontwikkeling.

Er wordt ook hard gewerkt aan de toekomst van de Bruisbeek. De Zanger hoopt dat in 2020 het plan wordt afgerond om middels het multifunctioneel Woon- en Zorgcentrum de Bruisbeek ouderen langer in Loenen te kunnen laten wonen.
De voorzitter kijkt ook reikhalzend uit naar de start van de restauratie van den Eikenboom, die in januari gaat beginnen. “En wat zou het mooi zijn als dan ook de uitkijktoren in de Loenermark wordt gerealiseerd!”, aldus de Zanger. Een aantal Loenense ondernemingen staat bovendien te popelen om uit te breiden.

Dit jaar zal een werkgroep uit Loenen samen met de Provincie aan de slag gaan met de trajectverkenning van de N786 (Eerbeekseweg, Beekbergerweg). In 2020/2021 zal er groot onderhoud worden gepleegd aan deze weg. De werkgroep zal adviezen aandragen voor de veiligheid en welzijn van Loenen.

Lees ook

Laatste editie Brummense Najaarsfair groter dan ooit

BRUMMEN – De laatste editie van de Brummense Najaarsfair wordt zondag 26 september gehouden op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.