Home / Brummen-Regiobode / Loenen trapt Bevrijdingsjaar af tijdens nieuwjaarsreceptie

Loenen trapt Bevrijdingsjaar af tijdens nieuwjaarsreceptie

LOENEN – 2020 Is het jaar dat landelijk het 75-jarig bevrijdingsjubileum en einde van de Tweede Wereldoorlog wordt gevierd. Het startschot voor deze viering in Loenen wordt gegeven tijdens de nieuwjaarsreceptie op zondag 12 januari in De Brink.

Met het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus wordt om 13.00 uur gestart met de receptie, waarbij de meeste Loenense verenigingen en stichtingen aanwezig zijn. De nieuwe burgemeester van Apeldoorn, Ton Heerts, zal een toespraak houden, waarna de voorzitter van Loenen Zonnedorp Willem de Zanger, terugblikt op 2019 en vooruitkijkt naar het nieuwe jaar.
Ap Gorsseling zal de diverse gasten aankondigen. Er zijn twee presentaties: één door Generaal b.d. Jelle Reitsma en de tweede door Loenenaren Henk Witteveen en Paul Sanders, die de bevrijding van Loenen zullen beschrijven. Daarna is er een gezamenlijk optreden van OLTO en de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums. Ook worden de bevrijdingsfestiviteiten bekendgemaakt die plaatsvinden op 16 april, als de bevrijding door de Polar Bear Divisie wordt herdacht, en 18 april, als het Loenens bevrijdingsfeest wordt gevierd.
Tussendoor is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. De bijeenkomst wordt afgesloten met een verrassing.

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.