Home / Rheden-Regiobode / Lezing: herkomst van aquariumvissen

Lezing: herkomst van aquariumvissen

DIEREN – De Dierense aquariumvereniging Hortus Aquatilis heeft dinsdag 4 februari aquariumspecialist Hans Kiers te gast. Hij vertelt in zijn lezing, getiteld ‘De weg naar het aquarium’ over waar aquariumvissen vandaan komen. De lezing wordt gehouden in de Oase in Dieren en begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.
Hans Kiers schrijft regelmatig artikelen voor het tijdschrift Het Aquarium van de Nederlandse Bond voor Aquarium-, Terrarium- en Vijverliefhebbers. Hij is al sinds 1978 groot aquariumliefhebber en sinds 2008 werkzaam bij een grote handel in siervissen. Voordat de vissen in een Nederlands aquarium zwemmen, hebben ze vaak al een heel avontuur achter de rug. In Dieren vertelt hij wat er allemaal met de dieren gebeurt. Dit doet hij aan de hand van een PowerPoint-presentatie met grotendeels eigen foto’s. Kiers geeft de aanwezigen een kijkje achter de schermen bij kwekers in het buitenland en de groothandel waar hij zelf werkt.
Belangstellenden zijn deze avond welkom om kennis te komen maken met Hortus Aquatilis, de Dierense aquariumvereniging die vorig jaar zeventig jaar bestond.

Lees ook

Feestelijke opening van Kindertuin Rozendaal

ROZENDAAL – Drie keer was scheepsrecht voor de kinderen en vrijwilligers van Kindertuin Rozendaal. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.