Home / Brummen-Regiobode / Lezing: DNA-profiel van de Scandinavische wolf

Lezing: DNA-profiel van de Scandinavische wolf

HOENDERLOO – Onder de titel ‘De wonderlijke wandeling van de wolf naar Scandinavië’ verzorgt Regina Brajkovic maandag 13 januari een lezing bij de Hoge Veluwe. Als Noorse boerin met Nederlandse roots deelt ze haar ervaringen over het samenleven met de wolf en werpt ze licht op de vraag waar de Scandinavische wolf vandaan komt.

Het team van NBS, bond voor kleine en grote boeren in de Noorse provincie Telemark, is met behulp van DNA-analyse op zoek gegaan naar de werkelijke oorsprong van de Scandinavische wolven. De verklaring van de overheid over de oorsprong van de destijds in Noorwegen gevestigde wolven komt niet overeen met de nieuwe bevindingen. Regina Brajkovic is de voornaamste motor in het onderzoek. Zij en het team willen een open debat over ‘hoe om te gaan met wolf individuen waar aan de hand van genetica de natuurlijke migratie niet kan worden verklaard’.
In deze lezing geeft Regina Brajkovic uitleg over het onderzoek, DNA-onderzoek en haar leven als als schapenboer in het wolvengebied. Zij deelt haar ervaringen met het Noorse weidesysteem, het actieve wolven-management en de jacht op wolven in Noorwegen.
De lezing duurt van 14.00 tot 17.00 uur en wordt gegeven in het Park Paviljoen. De entree bedraagt 5 euro, exclusief entree tot het Park. Reserveren is verplicht en kan via www.hogeveluwe.nl.

Lees ook

Meespelen met HV Brummen

BRUMMEN – Deze week start ook voor Handbalvereniging Brummen het seizoen. Op dinsdag, woensdag en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.