Home / Rheden-Regiobode / Lezing: De kracht van compassie

Lezing: De kracht van compassie

VELP – Trendwatcher, journalist en programmamaker Rinus van Warven is zondag 19 januari te gast bij De Sprang – Vrijzinnigen Velp aan de Dr. Fabiusstraat 12 in Velp. Hij verzorgt vanaf 10.30 uur een lezing rondom het thema de kracht van compassie. “Veel moeilijkheden tussen religies ontstaan doordat mensen, die er niet in geslaagd zijn zichzelf tot rust te brengen en hun eigen geloof niet werkelijk op zichzelf toe te passen, dit geloof wel aan anderen proberen op te leggen. Oorlog is uit de tijd. Door oorlog kan je niet (meer) bereiken wat je wilt. Dit kan alleen door dialoog in de geest van verzoening. Daartoe is eerst innerlijke ontwapening nodig: het doelbewust reduceren van boosheid, begeerte en jaloezie. Dit leidt tot uiterlijke ontwapening”, aldus Van Warven. “Realiseer je dat ons geluk verbonden is met dat van anderen; als de maatschappij lijdt, lijden wij zelf; en hoe meer ons hart en geest met kwade wil verstoord is, hoe slechter we ons voelen. We kunnen religie, ideologie, wijsheid verwerpen, maar niet de noodzaak van liefde en compassie ontvluchten. Zolang we compassie voor anderen hebben en ons verantwoordelijk gedragen is er geen twijfel of we zullen gelukkig worden.”

rinusvanwarven.nl

Lees ook

Wederopbouw van Arnhem

ROZENDAAL – Stedenbouwkundige Wim Lavooij verzorgt woensdag 29 september een lezing in de Serre van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.