Home / Doesburg-Regiobode / Levend carillon in etalage Staarink

Levend carillon in etalage Staarink

DOESBURG – Dankzij de samenwerking van een aantal gepassioneerde vrijwilligers van de Stichting Carillon te Doesburg is de stad Doesburg weer een attractie rijker. Sinds kort kunnen wandelaars en andere geïnteresseerden op een beeldscherm in de etalage van Staarink Warenhuis in hartje Doesburg levende beelden aanschouwen van de Doesburgse stadsbeiaardier Frans Haagen. Op het beeldscherm zijn beelden te zien hoe de beiaardier iedere woensdag en iedere eerste zondag van de maand op Culturele Zondag zijn kwaliteiten laat zien en horen, hoog in de toren van de Martinikerk. Er zijn in december door Jasper en Joris Lindner sfeervolle winterse opnames gemaakt met specifieke geluidsapparatuur, zodat er een indrukwekkende compilatie van video en geluid gemaakt kon worden. Om te voorkomen dat het winkelend publiek in Staarink Warenhuis voortdurend het carillon zou horen, is er een QR-code naast het beeldscherm in de etalage geplaatst met een link naar YouTube, waar het complete filmpje te zien en te horen is.

Lees ook

Ik vind: Wikken en wegen

SP Doesburg is voor werkgelegenheid – geen weldenkend mens is tegen werkgelegenheid. Toch beweren andere …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.