Home / Brummen-Regiobode / Lente in de Loenense schaapskooi

Lente in de Loenense schaapskooi

LOENEN – In de schaapskooi in de Loenermark is donderdag 23 januari het eerste lammetje geboren. Lammetjes worden vaak gezien als lenteboden. Het lammetje is een ram. Spoedig volgen nog veel meer lammeren. Sommige jaren staat de teller tegen de 180 lammeren van deze heideschapen. Het is een oud ras dat gemakkelijk de lammeren werpt. Wel moet herder Arjen Dalhuisen deze ‘kraamtijd’ vaak het bed uit om te kijken of alles wel goed gaat. Bezoekers kunnen nu niet terecht in de schaapskooi, maar al het jonge spul is wel allemaal te zien op de Lammetjesdag van Geldersch Landschap op zondag 15 maart.

Lees ook

Siza zoekt vrijwilligers voor nieuwe locatie in Rheden

RHEDEN – Zorgorganisatie Siza heeft recent een nieuwe locatie geopend aan de Haverweg in Rheden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.