Home / Brummen-Regiobode / Ledenvergadering Energie Coöperatie Loenen

Ledenvergadering Energie Coöperatie Loenen

LOENEN – Op woensdag 22 januari houdt de Energie Coöperatie Loenen haar tweede Algemene Ledenvergadering in de Bruisbeek. Tijdens deze vergadering zal een toelichting worden gegeven op de plannen van het zonnedak. Leden van de coöperatie kunnen zich vanaf 22 januari inschrijven om dit project mee te financieren.De Energie Coöperatie Loenen (ECL) staat in de startblokken voor de realisatie van het eerste grote zonnedak in Loenen. Op het dak van Distributiecentrum Thomassen in Loenen komen ongeveer 3000 zonnepanelen te liggen. Om het project te kunnen realiseren, is ECL van plan een fondsenwerving onder de leden van ECL te starten.
Met het project is in totaal een bedrag van 690.000 euro gemoeid waarvan 80 procent wordt gefinancierd via de bank en 20 procent via deelname van de leden van de coöperatie. Het dak produceert, afhankelijk van het aantal zonne-uren ongeveer 700 MW. De verwachting is dat het project nog in 2020 van start gaat. Met het zonnedak en de al geïnstalleerde zonnepanelen in Loenen is het mogelijk meer dan de helft van de elektriciteitsbehoefte van Loenen lokaal op te wekken.

Lees ook

Wandeltochten Klarenbeek

KLARENBEEK – Op vrijdag 13 en zaterdag 14 augustus worden de Kennedymars, Long Distance Walk, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.