Home / Nieuws / Laag-Soeren sluit maand vol evenementen af

Laag-Soeren sluit maand vol evenementen af

LAAG-SOEREN – Ook in Laag-Soeren komt een eind aan een maand vol activiteiten rond Sinterklaas, Kerstmis en de overgang naar 2020. Dit was een maand met vele hoogtepunten in het alledaagse dorpsleven.

Nauwelijks was Sinterklaas vertrokken of er werd met veel tamtam en fanfare een Soerense kerstboom geplaatst voor ’t Sprengenhus. Op het kerstconcert van Sempre Crescendo en Connect Voices werd een gevarieerd repertoire aan Kerstmuziek ten gehore gebracht en meegezongen. Dan was er het traditionele Kerstschieten in de Harmonie met veel spanning en gezelligheid. Het oude jaar werd afgesloten met de bekende oliebollen van SCS en het carbidschieten op diverse plaatsen.
Op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar was er het traditionele zaalvoetbaltoernooi van SCS. Met de gezellige Nieuwjaarsreceptie werden de festiviteiten afgerond. Ook hier was Sempre Crescendo weer duidelijk hoorbaar aanwezig. Met hun muzikale begeleiding en organisatie drukten de muzikanten vaak een stempel op het veelzijdige decemberprogramma.
Wederom heeft Laag-Soeren de afgelopen maand laten zien waarin een klein dorp groot kan zijn. Nog enkele dagen staat de kerstboom op het plein voor ‘t Sprengenhus als stille getuige van de afgelopen periode. Na zijn ontmanteling komende zaterdag pakt Laag-Soeren 2020 op. Een jaar waarin weer veel zal gebeuren in en rond het dorp.

Lees ook

Centrumadviseur Eduard Plate gaat samen met SCBD voor een toekomstbestendige Doesburgse binnenstad

DOESBURG – Het professionaliseren van het bestuur van de SCBD. Met die opdracht startte Eduard …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.