Home / Brummen-Regiobode / Kunstproject viaduct Brummen dingt mee naar Gelderse trofee Kern met Pit

Kunstproject viaduct Brummen dingt mee naar Gelderse trofee Kern met Pit

BRUMMEN – Het opgeknapte viaduct in Brummen is genomineerd voor de Gelderse trofee van Kern met Pit. De werkgroep Viaduct van de Dorpsraad Brummen, die verantwoordelijk was voor het kunstproject, roept iedereen op om te stemmen.

Kern met Pit is een wedstrijd voor bewonersinitiatieven, georganiseerd door KNHM Foundation. Zij daagt mensen uit om binnen een jaar hun droom voor de buurt uit te voeren. Rondom het viaduct-project werden verschillende mensen bij elkaar gebracht en werd hen een podium gegeven. Zo maakte kunstenares Rosalie de Graaf een schildering en werd een gedicht van dorpsdichter EVA aangebracht. Ook schoolkinderen leverden een creatieve bijdrage. Door die fijne samenwerking en een flink aantal donaties tijdens de crowdfundingcampagne werd het viaduct een kleurrijke poort, van en voor Brummen.

Op 18 januari presenteert de werkgroep van de Brummense Dorpsraad in Elst het eindresultaat aan de jury van Kern met Pit. Dan hoopt de werkgroep als Gelderse trofeewinnaar een extra bijdrage van 1500 euro binnen te halen. Dit bedrag wil de werkgroep inzetten om het kunstwerk van Rosalie de Graaf en het gedicht van dorpsdichter EVA in het donker mooi uit te lichten. Naast het juryoordeel tellen ook de stemmen van het publiek mee in de uitslag. Stemmen kan nog tot en met woensdag 8 januari via www.kernmetpit.nl.

Foto: Diny van Engeland

Foto: Opening van het viaduct op zondag 15 december door burgemeester Alex van Hedel en leerlingen van Expeditie 24/7

Lees ook

Theater Toer Tonden groot succes

TONDEN – Ruim 140 mensen lieten zich op zondag 12 september verrassen en kwamen op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.