Home / Brummen-Regiobode / Kröller-Müller ontvangt 400.000e bezoeker

Kröller-Müller ontvangt 400.000e bezoeker

HOENDERLOO – Het Kröller-Müller Museum op de Hoge Veluwe heeft net voor de jaarwisseling de 400.000e bezoeker mogen ontvangen. De familie Terpstra werd door commercieel directeur Winfred Voordendag in de bloemetjes gezet.

“We zijn zeer verheugd en trots dat we deze kerstdagen de 400.000e bezoeker mogen verwelkomen in het museum. Steeds meer mensen uit binnen- en buitenland kiezen voor onze prachtcollectie én de beeldentuin op deze unieke locatie in Het Nationale Park De Hoge Veluwe’, aldus Voordendag.
Het verwelkomen van de 400.000e gast betekent een mijlpaal voor het Kröller-Müller. De laatste keer dat het museum meer dan 400.000 bezoekers heeft geteld was in 2003, toen er een grote Vincent van Gogh-tentoonstelling te zien was.
Bijzondere tentoonstellingen afgelopen jaar waren ‘Het begin van een nieuwe wereld’ en ‘Het leven getekend’, die nog te zien is tot en met 19 januari. Deze exposities waren geheel samengesteld uit de eigen rijke collectie van het museum. Daarnaast waren er kleinere presentaties te zien en stelde het museum voor het eerst in de geschiedenis de schuilkelder open, in combinatie met het geluidskunstwerk The Wind Rose van Susan Philipsz. In de schuilkelder lag tijdens de Tweede Wereldoorlog de collectie van het in 1938 geopende Rijksmuseum Kröller-Müller opgeslagen, veilig voor bombardementen. In het voorjaar van 2020 wordt de schuilkelder opnieuw opengesteld tijdens de viering van 75 jaar bevrijding.

Foto: Marjon Gemmeke

Lees ook

Theater Toer Tonden groot succes

TONDEN – Ruim 140 mensen lieten zich op zondag 12 september verrassen en kwamen op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.