Home / Doesburg-Regiobode / Komedie en documentaire in Filmhuis Doesburg

Komedie en documentaire in Filmhuis Doesburg

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont vrijdag 10 en woensdag 15 januari de komedie My Big Gay Italian Wedding. Zondag 12 januari is de documentaire Gans: How I Lost my Beetle te zien. Alle films beginnen om 20.00 uur en worden vertoond in Het Arsenaal in Doesburg.

My Big Gay Italian Wedding draait om Antonio en Paolo. Zij wonen al een aantal jaren gelukkig samen in Berlijn, ver weg van hun familie in Italië. Op een avond gaat Paolo door de knieën en vraagt zijn vriend ten huwelijk. Hij wil ook meteen mee met Antonio op familiebezoek om zijn ouders te ontmoeten. Er is echter een probleem. De ouders kennen Paolo niet en weten nog niet eens dat hun zoon homoseksueel is. Antonio gaat eindelijk zijn ouders vertellen dat hij homo is. In Italië wordt Paolo met warmte ontvangen, maar als de plannen van het gelukkige stel duidelijk worden, hebben de ouders hun eigen bedenkingen. Moeder wil een groots huwelijk, georganiseerd door een bekende weddingplanner. De burgemeester van het minuscule Italiaanse bergdorp Civita, slechts bereikbaar via een lange brug, heeft helemaal geen zin in die moderne fratsen. Maar één van de aanstaande bruidegommen is zijn zoon. Vader blijkt niet zo tolerant als hij pretendeert te zijn; twee mannen die met elkaar trouwen, dat is meer iets voor de grote stad.

Ganz: How I Lost my Beetle is een documentaire over Josef Ganz. Als auto-ingenieur en redacteur van het vaktijdschrift Motor-Kritik, verraste hij Duitsland door in 1932 in een revolutionaire kleine auto te verschijnen. De Joodse ingenieur Josef Ganz stond aan de wieg van de allereerste Volkswagen. Het was zijn droom een lichte en wendbare auto te ontwerpen, die iedereen zich kon veroorloven. Adolf Hitler, eenmaal aan de macht, deelde die droom. Wrange ironie, Josef Ganz was een Jood en voor de uitvinder Ganz was er in Hitler-Duitsland geen plaats. Zijn naam werd zorgvuldig uit de geschiedenisboekjes gewist en Ganz verloor uiteindelijk alles. Josef Ganz overleed in Australië in 1967.
Deze documentaire is gebaseerd op het boek van de Nederlandse journalist Paul Schilperoord Het geheim van Hitler’s Volkswagen. Deze film wordt vertoond in het kader Een jaar lang herdenken van 75 jaar Vrijheid. De toegang is gratis.

www.filmhuis-doesburg.nl

Lees ook

Boek over Theo Colenbrander uitgebracht

DOESBURG – Onlangs heeft de historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh / Streekmuseum De Roode …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.