Home / Brummen-Regiobode / Kerstboominzameling gaat toch door

Kerstboominzameling gaat toch door

GEM. BRUMMEN – De kerstboominzameling in de gemeente Brummen gaat toch door. Eind vorig jaar kondigde de gemeente aan dat de actie was wegbezuinigd, maar het college komt terug op dit besluit.

De gemeente Brummen liet vorige week weten de jaarlijkse kerstboominzameling niet door te laten gaan. Dit als gevolg van de bezuinigingen waar de gemeente momenteel druk mee is. Het stoppen van de kerstboominzameling was één van de maatregelen die in de begroting zijn opgenomen om te komen tot een financieel gezonde gemeente. Dat de raad in oktober akkoord ging met de begroting voor het komend jaar, betekende ook dat daarmee zou worden bezuinigd op de kerstboominzameling.

Dit nieuws sloeg bij de inwoners in als een bom. De kerstboominzameling is voor veel kinderen het hoogtepunt van de kerstvakantie, maar ook veel volwassenen waren niet te spreken over deze bezuinigingsmaatregel. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brummen heeft in de vergadering van dinsdag 17 december daarom besloten de eerder genomen bezuinigingsmaatregel terug te draaien en net als voorgaande jaren gewoon kerstbomen in te gaan zamelen.

Dit betekent dat jong en oud op woensdag 8 januari tussen 13.30 en 16.30 uur weer kerstbomen in kan leveren. Elke boom levert 50 cent op. De kerstboominzameling is bedoeld voor particulieren en verenigingen, niet voor bedrijven. Inleveren kan in Brummen bij het gemeentelijk afvaldepot aan de Arnhemsestraat en bij dierenpark ‘t Goor aan de Troelstralaan. In Eerbeek kunnen bomen worden gebracht bij het grasveld op de hoek Volmolenweg / Poelkampstraat en bij de groenstrook bij kindcentrum De Sterrenbeek aan de Derickxkamp. De gemeente vraagt inwoners om grote partijen naar het gemeentelijk afvaldepot in Brummen te brengen.

Lees ook

Goodiebags tegen voedselverspilling

REGIO – De gemeenten Voorst en Apeldoorn hebben, in combinatie met Circulus-Berkel, de handen ineengeslagen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.