Home / Brummen-Regiobode / Kennismaken met muziek

Kennismaken met muziek

EERBEEK – Vanaf 8 januari start de cursus Muziek Maak Je Samen (MMJS) bij de Sterrenbeek in Eerbeek. In acht weken kunnen deelnemers kennismaken met muziek, klanken, tonen, ritmes en instrumenten.

Liedjes zingen, drummen op een cajon, een eigen lied maken met boomwhackers of een blaasinstrument uitproberen. Het gebeurt allemaal tijdens de naschoolse workshop Muziek Maak je Samen. Doel is dat kinderen spelenderwijs ervaren wat muziek is en hoeveel plezier je daar samen aan kan beleven. Dat begint al bij het voorstelrondje, waarin kinderen leren hun naam in een ritme te klappen, en eindigt met een bezoek aan het Jeugdorkest van Eendracht en een heus concert.
Thea Lebbink, docent MMJS, geeft, net als vorig seizoen de lessen: “Het is heel mooi om te zien hoe makkelijk kinderen in zes weken met elkaar optrekken, welke dingen ze verzinnen waarmee we muziek kunnen maken en hoeveel lol ze beleven in het samen muziek maken.”
Elk kind in de groep 3 tot en met 7 van elke basisschool kan zich aanmelden. De lessen zijn op de locatie Sterrenbeek in het verlengde van de schooldag, op woensdag van 14.15 tot 15.15 uur. Kosten zijn 39 euro. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Opgeven kan door contact op te nemen met Thea Lebbink via mmjs@eendracht-eerbeek.nl of via tel.06-23106677.

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.