Home / Doesburg-Regiobode / Jurgen Teunissen nieuwe prins van De Deurdouwers

Jurgen Teunissen nieuwe prins van De Deurdouwers

ANGERLO – Op zaterdag 11 januari werden prins Jurgen Teunissen en prinses Annabel van der Most tijdens de pronkzitting gepresenteerd als het nieuwe prinsenpaar van Carnavalsvereniging de Deurdouwers in Angerlo. Samen met hun twee adjudanten Frank Gijsberts en Werner Wiggers en hofdames Bianca Hesselink en Lisette Looman gaan ze voorop in het feest.

Bij de jeugd zullen jeugdprinses Lizzy Teunissen en jeugdhofdames Saar Teunissen en Silke Gijsberts samen met hun jeugdadjudant Sil Teunissen gaan regeren over het rijk der Deurdouwers. De leus van Prins Jurgen luidt niet voor niets ‘Als gezin knallen wij de carnaval in!’.

Op deze avond werden ook de jubilarissen van De Deurdouwers in het zonnetje gezet. Harm Basten en Dennis Gores zijn 22 jaar lid en Nico Klomp, Esther Baart en Kirsten Jansen zijn 11 jaar lid. Zij kregen uit handen van voorzitter Timo Jansen het felbegeerde jubileumspeldje uitgereikt. Voor Dennis Gores was de verrassing nog groter toen hij benoemd werd tot Lid van Verdienste.
De buut van hoofdredacteur van DARK (De Angerlose Roddel Krant) was ijzersterk. Prominente dorpelingen werden op de hak genomen. Maar ook het gemeentebestuur moest het ontgelden met het subsidiebeleid ontgelden. De dansgarde verraste de bezoekers met fantastische show- en gardedansen.

Muziekvereniging Nieuw Leven werd in het jaar dat zij honderd jaar bestaat verkozen tot de grootste Deurdouwer. Een mooie en verdiende waardering voor alle leden van de carnavalsclub die ook betrokken zijn bij de muziekvereniging. Zij kregen namens de Deurdouwers een oorkonde van aftredend Prins Dirk-Willem Tiecken. Na afloop van de druk bezochte pronkzitting waren de bezoekers in gelegenheid om het nieuwe prinsenpaar en hun hofhouding te feliciteren.

Lees ook

Boek over Theo Colenbrander uitgebracht

DOESBURG – Onlangs heeft de historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh / Streekmuseum De Roode …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.