Home / Brummen-Regiobode / Jan van Ommen vertelt over schripbreuk

Jan van Ommen vertelt over schripbreuk

KLARENBEEK – Woensdag 29 januari komt Jan van Ommen, inwoner van Klarenbeek, zijn verhaal vertellen over de schipbreuk die hij meemaakte. Dit doet hij tussen 10.00 en 12.00 uur tijdens de Klarenbeekse Koffieochtend.
In de zomer van 2014 wilden Jan van Ommen en zijn vrouw Ali een vakantietocht naar de beroemde komodovaranen maken. Drie dagen varen vanuit Lombok, op een exotisch houten scheepje. Twintig toeristen met hun gids en vier bemanningsleden voeren uit toen het schip plotseling zonk.
Veertig uur dobberden zij in het water. “We hebben veertig uur lang de dood in de ogen gekeken en hadden al afscheid genomen.” Vissers hebben hen gered, maar het had ook zomaar anders kunnen gaan. Wie er gered werd was willekeur, twee mannen hebben het niet overleefd.
De vakantie werd een gevecht tussen paniek, doodsangst en overlevingsdrift. De Van Ommens overleefden. Het trauma zit veel dieper dan zij dachten. Nadat zij veilig terug kwamen in Nederland heeft Jan de schipbreuk op zijn eigen wijze verwerkt. Hij besluit een boek te schrijven Zeetijd dat inmiddels vele malen de media heeft gehaald.

Lees ook

Theater Toer Tonden groot succes

TONDEN – Ruim 140 mensen lieten zich op zondag 12 september verrassen en kwamen op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.