Home / Rheden-Regiobode / Ingezonden: Geen handhaving vuurwerkverbod

Ingezonden: Geen handhaving vuurwerkverbod

Het is nu woensdag 1 januari, rond 18.00 uur ‘s avonds. Ik ben als gewezen musicienne (ik ben werkzaam geweest in Het Gelders Orkest als celliste) sinds vorige week donderdag dag in dag uit geteisterd op mijn gevoelige oren door knallend vuurwerk in het dorp Dieren. Dit heeft er mede toe geleid dat ik de oudejaarsavond heb doorgebracht met oordoppen in mijn oren en daar overheen gehoorbeschermers zoals die in de bouw worden gebruikt. Gelukkig heeft het afsteken van vuurwerk niet pal voor of achter mijn huis plaatsgevonden.
Ook nu dat ik deze mail schrijf, heb ik weer mijn oordoppen in en daarover heen de gehoorbeschermers opgedaan. Want nu al sinds meer dan een uur wordt er bijna onafgebroken vuurwerk afgestoken ergens achter mijn woning, die zich aan de Eduard van Beinumlaan bevindt, aan de Peter van Anrooylaan of Cornelis Dopperlaan. Ik voel mij als 73-jarige alleenwonende vrouw niet de aangewezen persoon om de vuurwerkafstekers hierop aan te spreken. Dus heb ik de politie gebeld. Als eerste werd mij automatisch mede gedeeld dat vuurwerk alleen mag worden afgestoken op oudejaarsdag tussen 18.00 en 2.00 uur de daaropvolgende nacht. Voor verdere informatie moest ik de site van de gemeente bekijken. En ze hadden het helaas erg druk bij de politie.
Laat mij niet lachen! Al sinds een week wordt er overal in het dorp Dieren vuurwerk afgestoken, met name op en rond het Callunaplein. In de andere dorpen van de gemeente zal het niet anders zijn geweest. En nu dus zelfs op nieuwjaarsdag bijna in alle hevigheid achter mijn huis.
Gemeente, waar blijft u met uw handhaving? Je kunt aan dit hele Non-beleid waar het om handhaving van de vuurwerkregels gaat wel weer opmaken dat we hier in een VVD-gemeente wonen. Vrijheid, blijheid, ook al gaat die ten koste van de blijheid van een ander, dat is het eerste motto van deze partij. En kom vooral niet aan de centjes van de middenstanders die met het verkopen van vuurwerk een aardig stukje beleg op de boterham verdienen.
Dit is het beleid van deze gemeente en het hele vuurwerkgebeuren zal ze verder een rotzorg wezen. Ik hoop volgend jaar op iets meer succes met de handhaving van de vuurwerkregels.

Maaike van Gilst,
Dieren

Lees ook

Feestelijke opening van Kindertuin Rozendaal

ROZENDAAL – Drie keer was scheepsrecht voor de kinderen en vrijwilligers van Kindertuin Rozendaal. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.