Home / Alle-Regiobode / Indoor modelvliegen vergt stuurmanskunst

Indoor modelvliegen vergt stuurmanskunst

REGIO – Dat vliegen met modelvliegtuigjes echt niet iets voor kinderen is, bewijzen de heren op deze foto. Ze zijn lid van Vliegtuig Modelbouw Club Rheden (VMCR) en vliegen ‘s winters hun toestellen in sporthal De Dumpel in Velp.

Waar kinderen vaak spelen met vliegtuigjes die je zelf in de lucht moet gooien, hebben de toestellen van deze mannen motoren en vliegen met een afstandsbediening. Veel vliegtuigen worden zelf gebouwd en daarmee wordt menig uurtje doorgebracht. In de zomermaanden wordt er gevlogen in de Havikerwaard en soms op de Posbank. In de winter vliegen de mannen af en toe in de sporthal Dumpel in Velp.
Niet alleen vliegtuigen van verschillende formaten vliegen er, maar ook helikopters. Sinds kort is er ook de drone toegevoegd aan de vloot, wat het modelvliegen voor de jeugd wellicht wat interessanter maakt.
In de hal vliegen vergt veel vaardigheid, want een kleine stuurfout of iets te veel of weinig gas geven kan al betekenen dat het vliegtuig tegen een wand eindigt. Elkaar helpen is dan ook een sterk motto van de vliegclub VMCR.

Niet alleen mensen uit Rheden zijn lid van vliegclub VMCR, het is echt een regionale club. De clubavonden zijn op vrijdag van 19.30 tot 21.30 uur in het clubgebouw aan de achterzijde van het gebouw van de March & Showband aan de IJsselsingel 17 in Rheden. Iedereen is welkom om eens langs te komen om te kijken. Op zondag 23 februari gaan de mannen indoor vliegen in sporthal De Dumpel in Velp en zijn de vliegtuigen tussen 14.00 en 16.00 uur in actie te zien.

www.vmcr.nl
bestuur@vmcr.nl

Lees ook

Feestelijke opening tennisbanen TV Dieren

DIEREN – TV Dieren heeft onlangs de nieuwe tennisbanen feestelijk geopend. Het officiële moment vond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.