Home / Brummen-Regiobode / Ik vind: Van goede baan naar een wethoudersschap

Ik vind: Van goede baan naar een wethoudersschap

Na alle perikelen omtrent de wachtgeldregeling voor politici het volgende: Stel, je hebt een baan met een goed salaris. Jouw inborst is sociaal-maatschappelijk en je wil best wel wat doen voor die gemeenschap. Dan komt de vraag van een politieke partij om wethouder te worden. Na een paar nachtjes slapen komt er een definitief besluit. Je stelt je in dienst van 22.000 Brummense inwoners.
Maar dan gebeurt het. De hele boel ‘dondert als een kaartenhuis’ in elkaar! Wethouders zien zich genoodzaakt om hun taken neer te leggen. Ja, daar zit je dan. Van een goede baan met een riant salaris naar een ex-wethoudersschap. Na een roerige tijd komt het college weer bijeen om zaken op te pakken. Zij het, dat er mede door ons als kiezers ondoordacht cq populistisch is gestemd, met als gevolg een ‘hok vol’ politieke partijen. Er moeten wethouders bij komen. Dan maar in deeltijd.
Dat geeft natuurlijk wel consequenties in de salariëring. Is dan een wachtgeldregeling van toepassing? Ja, wij als kiezer hebben mensen gekozen die voor 22.000 burgers gaan werken. Dan mag je verwachten dat ook wij als kiezers de democratische beslissing van toen, nu ook nemen om deze wethouder(s) financieel te steunen. Laten wij ophouden om alsmaar negatief over een normale salariëring te oordelen. Zij hebben wel hun sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen en nemen de zorg op zich voor 22.000 inwoners. Daarvoor hebben zij hun goedbetaalde baan opgezegd. Wij moeten zuinig zijn op deze (hoger-opgeleide) mensen die hun verantwoordelijkheid hierin nemen. En wie wil er een baan als wethouder, waarin de zekerheid van een inkomen niet bestaat? Ik denk dat menigeen die zich eerst geroepen voelt om iets te doen, zich wel tweemaal bedenkt om dan zo’n baan te aanvaarden. Je kunt niet zonder, Laten wij dat goed bedenken.

Bruno de Vries, Eerbeek.

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.