Home / Brummen-Regiobode / Ik vind: Oud- en nieuwfeest in De Bhoele

Ik vind: Oud- en nieuwfeest in De Bhoele

In het jaar 2000 werden in sporthal De Bhoele al Silvesterfeesten gehouden. Toen telde de organisatie, de Stichting Welzijn Brummen (SWB) , zo’n 700 tot 800 bezoekers in de nacht van 31 december 1999 op 1 januari 2000. De SWB had zo’n 40 vrijwilligers ingelijfd om de jongelui onder andere van muziek, een drankje en een hapje te voorzien. De ingehuurde beveiliging hoefde niet of nauwelijks in te grijpen. Van de kosten nam de gemeente Brummen een deel voor haar rekening. Ook de plaatselijke middenstand droeg haar steentje bij. Met 40 vrijwilligers en entreegeld kreeg de SWB alles rond. De politie keek op afstand toe. Rondom de sporthal geen onvertogen woord. Dit terwijl er tijdens dit feest, naast een groot aantal snacks, maar liefst 1.000 liter bier, 250 liter frisdrank en 50 liter wijn werd geconsumeerd. Dat was het mooie nieuwjaarsfeest 2000, nu geschiedenis.
Nu, twintig jaar later: Tijdens de nieuwjaarstoespraak op 2 januari jongstleden door de besnorde burgemeester Alex van Hedel sprak hij van een ondersteuning richting de jeugd van Brummen, om wederom met elkaar zo’n feest te organiseren. “Ik nodig de jeugd (25 stuks) uit om samen met mij en de jongerenwerker van de SWB voor de volgende jaarwisseling letterlijk en figuurlijk een ‘knalfeest’ te organiseren. Ik heb hierbij slechts één voorwaarde. Diegenen die mee willen organiseren verbinden zich aan het bijwonen van vijf gezellige workshops over democratie, politiek en bestuur, onder leiding van diezelfde snor”, zei hij toen.
Een prachtig aanbod van onze burgervader. Het woord is nu aan de Brummense jeugd. Na het succes van 2000 kan er nu ook witte rook uit de schoorsteen komen. De feestvierders van toen kunnen zich nu opgeven als vrijwilliger om de huidige jeugd dit feestje te gunnen. Om zo’n groot publiek te kunnen ontvangen is de Eerbeekse sporthal een uitstekende locatie! Bovendien kan er naast dit gebouw op de gronden van Last Gear om 00.00 uur een prachtig professioneel vuurwerk worden afgestoken. Hierdoor worden buurten gevrijwaard van storend straatvuil en een week lang stank- en geluidsoverlast, met soms ernstige verwondingen als vervolg. Organiseer een veilige fietsroute vanaf Brummen en Hall richting de sporthal in Eerbeek door patrouillerende ouders en het feest kan beginnen. Oude tijden kunnen herleven! Onze Alex zij met u.

Bruno de Vries, Eerbeek

Lees ook

Laatste editie Brummense Najaarsfair groter dan ooit

BRUMMEN – De laatste editie van de Brummense Najaarsfair wordt zondag 26 september gehouden op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.