Home / Brummen-Regiobode / Ik vind: Cv De Dwarsliggers en Eerbeekse brandweer geven goede voorbeeld

Ik vind: Cv De Dwarsliggers en Eerbeekse brandweer geven goede voorbeeld

Ja, het was weer zover. De traditionele Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Brummen op 2 januari 2020. Je mag dan verwachten dat verenigingen en organisaties in de gemeente Brummen zich dan óók presenteren. Het is dan een goede gewoonte om iedereen het beste te wensen in het nieuwe jaar. Onder het genot van een hapje en een drankje komen er diverse informele gesprekken op gang die later op formeel niveau verder uitgediept kunnen worden. Je mag verwachten dat instanties die de gemeente nodig hebben om zaken uit te kunnen voeren acte de présence zullen geven. Een vooraanstaand ondernemende Eerbekenaar, als privégast aanwezig, sprak mij hierover aan. Het was hem opgevallen dat hij (en ook ik) alleen de Eerbeekse brandweer en de carnavalsvereniging De Dwarsliggers lijfelijk en duidelijk aanwezig waren. Hij vond het jammer dat o.a. de ondernemersvereniging, het bedrijfsleven, de transportwereld, sportverenigingen en anderen geen blijk van belangstelling hadden gegeven. Althans, voor zover hij het (drukke) geheel kon overzien. Ikzelf kon ook niet anders concluderen dat er meer raadsleden met aanhang, andere politiek geïnteresseerden en burgers met hun partners waren, dan die zoals hierboven vermeld. Vooral de organisaties die de gemeente nodig hebben om hun zaken te regelen, hadden mijns inziens aanwezig moeten zijn. Ook de ondernemende Eerbekenaar was dezelfde mening toegedaan. Je zou kunnen zeggen dat de papierdorpers hier een mooie kans hebben laten liggen om zich te profileren. Met name nu er een NIEUW COLLEGE is gevormd. Jammer! In dit soort informele bijeenkomsten kun je contacten leggen die later goed van pas kunnen komen. De Eerbeekse brandweer en de Dwarsliggers lieten zien dat het kan. En is een bestuur verhinderd dan kunnen zij zich altijd nog laten vertegenwoordigen door een afgevaardigde(n). Zeker als wij allemaal de mond vol hebben van wat er zoal anders moet. Oplossingen liggen soms heel dichtbij, maar moeten wel aangedragen worden. Van infomeel naar formeel; een kwestie van er ZIJN!

Bruno de Vries, Eerbeek

Lees ook

Goodiebags tegen voedselverspilling

REGIO – De gemeenten Voorst en Apeldoorn hebben, in combinatie met Circulus-Berkel, de handen ineengeslagen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.