Home / Rheden-Regiobode / Hulpbisschop in Emmaüskerk

Hulpbisschop in Emmaüskerk

DIEREN – Op zondagmorgen 26 januari zal hulpbisschop Mgr. mr. drs. Th. C. M. Hoogenboom van het Aartsbisdom Utrecht celebrant zijn tijdens de eucharistieviering in de Emmaüskerk te Dieren. Hij wordt daarbij geassisteerd door diaken Ronald Heinen van de Eusebiusparochie. Het Kleopaskoor verzorgt de muzikale begeleiding. De Eucharistieviering begint om 9.30 uur.
Mgr. Hoogenboom werd in september 1999 op 39-jarige leeftijd tot priester gewijd. Hij studeerde daarna constitutioneel, administratief en internationaal recht en voltooide zijn doctoraalstudie Theologie in Utrecht. Hij was van 2001-2008 conrector van de priesteropleiding het Ariënskonvikt van het Aartsbisdom Utrecht. In februari 2010 werd hij tot bisschop gewijd. Mgr. Hoogenboom is bisschop-referent voor COMECE, de Commissie van Bisschoppen van de Europese Gemeenschap (Commissio Episcopatuum Communitatis Europensis). COMECE verenigt de bisschoppen die de Bisschoppenconferenties in de 28 lidstaten van de Europese Unie vertegenwoordigen.

Lees ook

Open Coffee in Velp

VELP – Donderdag 23 september is er weer een netwerkbijeenkomst bij Me & Mrs P. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.