Home / Brummen-Regiobode / Hulp bij huurtoeslag

Hulp bij huurtoeslag

GEM. BRUMMEN – Steunpunt Geld en Administratie in het Tjark Riks Centrum in Eerbeek heeft op dinsdag van 09.00 tot 12.00 uur een inloopmoment in Plein Vijf in Brummen. Tijdens dit inloopmoment kan er bijvoorbeeld een proefberekening worden gemaakt voor huurtoeslag. Als registratie van de huur en het jaarinkomen worden meegenomen, kan er direct een proefberekening worden gemaakt. Door middel van het DigiD kan de aanvraag ook direct worden ingediend.
Door een wijziging in de wet op de huurtoeslag, krijgen vanaf 1 januari meer huishoudens recht op huurtoeslag. Dit komt door het wegvallen van de harde inkomensgrenzen.
In 2019 was het zo dat iemand vanaf een bepaald inkomen elk recht op huurtoeslag verliest. Voor eenpersoonshuishoudens lag die grens bijvoorbeeld op 22.700 euro. Verdiende iemand een euro meer? Dan had hij of zij geen recht meer op huurtoeslag. Vanaf 1 januari 2020 loopt de huurtoeslag geleidelijk terug bij een hoger inkomen en komen er dus meer mensen in aanmerking voor de nieuwe huurtoeslag. Op de website van de Belastingdienst kan gecontroleerd worden wanneer iemand nu in aanmerking komt.

Lees ook

Studieavond zegen door Israël

EERBEEK – Op donderdag 24 juni is er in Eerbeek een studieavond met ds. Oscar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.