Home / Doesburg-Regiobode / Gymvereniging Vitaal Doesburg bestaat vijftig jaar

Gymvereniging Vitaal Doesburg bestaat vijftig jaar

DOESBURG – Dit jaar bestaat gymvereniging Vitaal Doesburg vijftig jaar en dat moet natuurlijk worden gevierd. Op de eerste gymavond van het jaar werden alle leden ontvangen met een mooie rode roos en champagne met taart.

Deze eerste keer in 2020 trainden de dames en heren gezamenlijk en na de heerlijkheden werd er nog wel gesport. Het bestuur deelde daarnaast mee dat er in de loop van dit jaar nog een aantal leuke dingen op stapel staan die met het vijftigjarig bestaan te maken hebben. Wat dat allemaal is, wordt nog even geheim gehouden.

Gymvereniging Vitaal Doesburg is vijftig jaar geleden opgericht als Trimclub Doesburg. Hiermee werd gehoor gegeven aan een landelijke oproep om in beweging te komen en Francien Löverink en Bert Broeder namen het initiatief om een trimclub op te richten. Dat ging bijzonder goed, al spoedig waren er twee dames- en twee herengroepen.
Het aantal leden is nu iets minder, maar het enthousiasme bij de dames en heren sporters is nog altijd even groot. Elke dinsdagavond wordt er gesport in de gymzaal aan de Armgardstraat, de dames van 19.30 tot 20.30 uur en de heren van 20.30 tot 21.30 uur. Beide groepen sporten onder de deskundige leiding van Rick Bombergen die al vijf jaar trainer is van de club.
Deze gezellige club is niet prestatiegericht in de zin dat iedereen het even goed moet doen. Ieder doet mee op zijn of haar eigen niveau en dat is ideaal voor mensen die wel willen sporten, maar er tegenop zien om mee te kunnen met de meer geoefende sporters. Iedereen is dan ook welkom om een keer bij de groep te komen kijken om te zien of het iets voor hem of haar is. Meer informatie is verkrijgbaar via tel. 06-50605134 of vitaaldoesburg@hotmail.com.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Ik vind: Digitale gemeente

Ik week 34 heb ik een brief gehad van de gemeente Doesburg over de tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.