Home / Nieuws / Groep 6 van Prinses Margrietschool in actie voor Australië

Groep 6 van Prinses Margrietschool in actie voor Australië

SPANKEREN – Zeven leerlingen van de Prinses Margrietschool in Spankeren waren zo aangegrepen door de bosbranden in Australië dat ze besloten niet stil te blijven zitten en in actie moesten komen. Ze gaan lege flessen ophalen om geld in te zamelen.
“Bij het vak nieuwsbegrip zagen we een filmpje over Australië en dat vonden we heel erg”, vertelt Noah. Samen met klasgenoten Pip, Keano, Pleun, Sanne, Lucas en Hugo begon hij met het inzamelen van lege flessen. Als snel sloten meer klasgenoten zich aan bij het idee en gingen zij met kruiwagens en zakken door Spankeren en een deel van Dieren om lege flessen in te zamelen. Met zelfgemaakte flyers en naamkaartjes op wisten zij vele flessen te verzamelen. Bij LIDL en Jumbo in Dieren kregen zij tot hun grote vreugde nog extra kratten van de managers die daarmee de actie graag wilden ondersteunen.
De hele klas blijft in de ban van de bosbranden en volgt het laatste nieuws op de voet. “Ik vind het zo zielig voor de dieren en mensen”, vertelt Sanne. Vooral de beelden van de gewonde koala’s en kangoeroes grijpen de leerlingen erg aan. “Je beseft bij het zien van de beelden dat wij het hier zo goed hebben”, aldus Lucas. Meester Serkan is apetrots op het initiatief van zijn leerlingen. “Ik vind het heel mooi hoe ze het hebben opgepakt en er mee bezig zijn.”
De teller staat inmiddels op 88,75 euro en dat mooie bedrag willen ze nog graag groter maken. Ook deze week komen de leerlingen weer langs de deuren in Spankeren en in Dieren rond het centrum. Mensen die geen lege flessen hebben kunnen de actie ook steunen door wat kleingeld te geven.

Foto: Cynthia Vos

Foto: V.l.n.r. Noah, Pip, Keano, Pleun, Sanne, Lucas en Hugo

Lees ook

Dag van de Ouderen in Theothorne

DE STEEG – 55-Plussers uit de gemeenten Rheden en Rozendaal zijn op vrijdag 1 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.