Home / Brummen-Regiobode / Groen licht voor initiatiefnemers hondenspeelveld

Groen licht voor initiatiefnemers hondenspeelveld

BRUMMEN – Het college van de gemeente Brummen stemt in met de aanleg van een hondenspeelveldje nabij de wijk Elzenbos II in Brummen. Het idee komt van een werkgroep, waarvan de deelnemers op vrijwillige basis het veld gaan beheren.

Het hondenspeelveld komt te liggen in het park naast de wijk. Het park omsluit het veld met groen en versterkt daarmee het kleinschalige landschap en de biodiversiteit. Een beoogd neveneffect is het verminderen van hondenpoepoverlast door sociale controle van hondenbezitters onderling.
De gemeente heeft verschillende locaties onderzoek voor een speelveldje en daarbij kwam de nog te ontwikkelen parkzone in nieuwbouwwijk Elzenbos als meest passende locatie naar voren. De initiatiefnemers hebben met ondersteuning van de gemeente en dorpsraad verschillende gesprekken gevoerd met de buurt en omgeving over het inrichtingsplan. Dit heeft geleid tot een aangepast plan waarin een groot deel van de zorgpunten van omwonenden zijn verwerkt. Ook volgt er de komende jaren een evaluatietraject met de buurt om zo eventuele verbeterpunten door te voeren, meldt de gemeente.

Door de parkzone samen met het hondenspeelveld in 2020 te realiseren kunnen de bomen en struiken al groeien nog voor dat de wijk Elzenbos II volledig is gerealiseerd. Aan omwonenden en betrokkenen is gevraagd om mee te denken bij de inrichting van de parkzone. Hiervoor hebben verschillende personen zich aangemeld. De ontwerpsessie vindt begin 2020 plaats.

Lees ook

Laatste editie Brummense Najaarsfair groter dan ooit

BRUMMEN – De laatste editie van de Brummense Najaarsfair wordt zondag 26 september gehouden op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.