Home / Rheden-Regiobode / Gratis cursus Digisterker

Gratis cursus Digisterker

DIEREN – De overheid doet steeds meer via internet en moedigt burgers aan om hier gebruik van te maken via hun DigiD. Het gebruiken van deze persoonlijke digitale sleutel van de overheid is echter voor veel mensen een probleem. Daarom biedt de Bibliotheek Dieren vanaf dinsdag 14 januari een vierdelige, gratis cursus Digisterker aan, die deelnemers leert werken met de elektronische overheid.

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur. Stapsgewijs leren de deelnemers ervaring opdoen met het werken met de elektronische overheid. Aan bod komen onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken en vinden, inloggen op overheidswebsites van bijvoorbeeld de gemeente, het pensioenfonds, het UWV en de Belastingdienst. Daarnaast leren de deelnemers het aanvragen van toeslagen en online een afspraak maken. In een bijbehorend werkboek kan de geboden informatie rustig worden nalezen en worden de voorbeelden stap-voor-stap uitgelegd.Mensen die deelnemen aan de cursus moeten enige ervaring hebben met het werken met internet en kunnen omgaan met een toetsenbord en een muis. De cursus vindt plaats op dinsdag 14, 21 en 28 januari en op 4 februari van 14.00 tot 16.00 uur. Meer informatie is beschikbaar op www.bibliotheekveluwezoom.nl/digisterker en via Alberdine Tesink, lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom: 0610139493. Van te voren aanmelden is noodzakelijk.

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.