Home / Brummen-Regiobode / Fraaie prestaties van Loenense vogelkwekers

Fraaie prestaties van Loenense vogelkwekers

LOENEN – De leden van Vogelvreugd Loenen hebben een enerverend tentoonstellingsseizoen achter de rug. Op diverse exposities scoorden de Loenense kwekers prima en wisten topprijzen te behalen. De prijzenkasten werden behoorlijk aangevuld.

Begin november werd de onderlinge wedstrijd van Vogelvreugd gehouden in De Brink in Loenen. De drie keurmeesters kregen het beste resultaten van de Loenense kwekers te beoordelen. Ongeveer 150 vogels werden getoond onder verdeeld in kleur- en postuurkanaries, parkieten en tropische vogels. Drie vogels van drie verschillende leden bleven over om te strijden voor de titel van algemeen kampioen 2019. André Konijnenberg kreeg met de zwart-rood intensief kanarie deze titel. Peter Baars heeft de beste parkiet, een Aymara-soort, terwijl Alfred Klomp de mooiste tropische vogel heeft.

Op zaterdag 9 november werd de Brink gevuld met Border en Fife Fancy kanaries van kwekers uit Loenen en landelijke kwekers. Patrick Vreman uit Doetinchem had niet alleen de mooiste Border van de show maar mag zich ook winnaar noemen in vier verschillende klassen. Dit terwijl zijn vrouw Linda prijzen wist te winnen bij de Fife Fancy kanaries.
De Loenense kwekers deden vervolgens mee aan de wedstrijd Open Kampioen van Apeldoorn. Paul Berends, Willie Schoonhoven en Adrie Groen deden daar goede zaken door in hun klasse als winnaar naar voren te komen .

Daarna ging Vogelvreugd naar de Gelderse Kampioenschappen, georganiseerd in Huissen met ongeveer 1600 vogels. Het was een prachtige wedstrijd. Dat de Loenense kwekers goede vogels bezitten, werd ook hier bewezen. Paul Berends, Willie Schoonhoven, Adrie Groen en Peter Baars werden kampioen in hun klasse. Er was twee keer zilver voor Andre Konijnenberg.
Het slotakkoord werd in Zwolle gegeven op de Nederlandse kampioenschappen. Grote winnaar werd daar Peter Baars: Nederlands kampioen met een Aymara parkiet. Maar nog meer indruk maakte hij in het persoonlijk klassement. Hij werd hier tiende van alle Nederlandse kwekers met een gemiddeld van ruim 92 punten: een unieke prestatie!. Tweemaal een klasse kampioenschap voor Willie Schoonhoven en eenmaal voor Paul Berends, terwijl er brons was voor Adrie Groen. Al met al tevreden gezichten bij de Loenense vereniging.

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.