Home / Doesburg-Regiobode / Fluit-piano duo bij Podium Acanthus

Fluit-piano duo bij Podium Acanthus

DOESBURG – Het fluit-piano duo Gemma Scherpenzeel en Djuwa Mroivili treedt zondagmiddag 2 februari om 13.30 en om 15.00 uur op bij Podium Acanthus aan de Koepoortstraat in Doesburg. Het duo een programma met aansprekende muziek van de Duitse componist Camillo Schumann, een veelzijdige componist uit eind 19e eeuw, eerste helft 20e eeuw.

Na Schumann klinkt de Fantaisie Pastorale Hongroise van de Hongaarse componist en fluitist Franz Doppler, een compositie vol Hongaarse melodieën. Doppler is vooral bekend geworden bij fluitisten door de vele werken die hij schreef voor dit instrument.

Gemma Scherpenzeel studeerde bij het Artez conservatorium in Zwolle, eerst bij João Ramos Marta en later bij Gudrun Bourel.Inmiddels is ze naast uitvoerend musicus ook dirigent en fluitdocente. Zo speelt ze in het ensemble van de Nederlandse Fluit Academie en vormt ze sinds september 2018 een duo met pianiste Djuwa Mroivili. Djuwa studeert bij Frank van der Laar. Tegenwoordig is Djuwa voornamelijk bezig met het uitvoeren van kamermuziek in diverse ensembles, en met het lesgeven aan jonge leerlingen. Met Hanneke Veldhuizen vormt zij het Duo Fuoco. Naast het pianospelen volgt Djuwa een minor orkestdirectie bij Joost Smeets. Ze gaf concerten op allerlei locaties: van huiskamers tot de Amsterdamse Stadsschouwburg. Op 2 februari speelt het duo twee concerten met twee werken: Sonate für Flöte und Klavier van Schumann en Fantaisie Pastorale Hongroise van Doppler.

Beide concerten duren ongeveer 30 minuten.Tijdens de concerten geen inloop.

Lees ook

Boek over Theo Colenbrander uitgebracht

DOESBURG – Onlangs heeft de historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh / Streekmuseum De Roode …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.