Home / Doesburg-Regiobode / Fitheidstest voor 55-plussers in de gemeente Doesburg

Fitheidstest voor 55-plussers in de gemeente Doesburg

DOESBURG – Inwoners van Doesburg van 55 jaar en ouder kunnen op zaterdag 1 februari meedoen aan de fitheidstest. Hiermee krijgen zij inzicht in hun gezondheidssituatie.

Doesburg Beweegt verzorgt deze test ieder jaar in opdracht van de gemeente Doesburg. De test is bedoeld voor inwoners van 55 tot 80 jaar die inzicht willen in hun gezondheid. In sporthal Beumerskamp worden diverse testonderdelen afgelegd. Hierbij worden onder andere metingen gedaan op het gebied van reactie, coördinatie, conditie, kracht en lenigheid. Bij alle onderdelen is begeleiding aanwezig. Dit alles duurt ongeveer een uur.
Wie dat wil kan na de test, op basis van de resultaten, een persoonlijk adviesgesprek aangaan met één van de betrokken professionals. Dit gesprek duurt maximaal tien minuten, mocht er behoefte zijn voor meer verdieping dan kan er ter plekke een vervolgafspraak gemaakt worden.

Aanmelden voor de fitheidstest kan via www.doesburgbeweegt.nl, klik op de banner Fitheidstest 2020 en volg de stappen. Dit kan tot en met 31 januari en is verplicht. Wie vragen heeft of hulp nodig heeft bij het aanmelden, kan contact opnemen met Ward Terpstra van Doesburg Beweegt via ward@doesburgbeweegt.nl of tel. 06-37283518.

Lees ook

Dag van de Ouderen Doesburg uitgesteld

DOESBURG – Caleidoz heeft besloten de viering van de Dag van de Ouderen in Doesburg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.