Home / Brummen-Regiobode / Excursie over Loenermark

Excursie over Loenermark

LOENEN – De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden op zaterdag 25 januari een wandeling met daarin een mix van geschiedenis, natuur en geologie. Hoewel het gebied nog nooit diepgaand onderzocht is, zijn er wat feiten bekend over het vroegere landgebruik in de Loenermark. Het is een vrij ruig en onbekend gebied tot in de vroege middeleeuwen. Zelfs de Romeinen schreven er niet over, maar dat er gewerkt werd is zeker. Denk maar eens aan de primitieve ijzerindustrie, aan de houtskoolbranders en de eekschillers. Allemaal beroepen die verdwenen zijn maar hun sporen achterlieten. Karresporen, verdwenen hessenwegen, het is er allemaal in het terrein dat tijdens de wandeling wordt bezocht. De start is om 13.30 uur op de parkeerplaats nabij de schaapskooi. Deelname kost 5 euro per persoon, kinderen betalen 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen lopen op vertoon van een geldige donateurspas gratis mee. Reserveren is niet nodig. Betalen kan gepast op locatie.

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.