Home / Brummen-Regiobode / Echtpaar Van Gijn-Donderwinkel zestig jaar getrouwd

Echtpaar Van Gijn-Donderwinkel zestig jaar getrouwd

BRUMMEN – Het echtpaar Van Gijn-Donderwinkel vierde op 28 december haar zestigjarig huwelijksfeest. Een dag eerder kregen ze daarom in hun woning in Brummen bezoek van burgemeester Alex van Hedel en diens echtgenote Graziella. Zij boden het paar een ingelijste kopie van hun huwelijksakte aan.

Riet Donderwinkel (83) en Henk van Gijn (87) leerden elkaar kennen in hun geboorteplaats Arnhem. Ze waren buren. Ook tijdens de oorlogsjaren, toen hun beider families in september 1944 hun woningen op de Geitenkamp moesten verlaten vanwege de door Duitsers gedwongen evacuatie. Henk kwam in Putten terecht en Riet in Velp. Maar na de bevrijding troffen ze elkaar weer als buren en toen Henk na zijn diensttijd te hebben vervuld op Curaçao weer in Arnhem terugkwam, bloeide de liefde op. “We hadden elkaar altijd al aardig gevonden”, blikken ze terug op die tijd.
Het paar woont echter al 52 jaar in Brummen. Henk was daar politieman, voordat hij als rechercheur aan de slag ging. Riet werkte bij Meijerink als coupeuse. Het paar kreeg twee kinderen en heeft vier kleinkinderen. Riet schildert graag en zeker niet onverdienstelijk en samen met Henk heeft ze een groot poppenhuis, waarvoor ze zelf alle miniaturen hebben gemaakt. Henk was verder een fervent sporter en vooral actief als volleyballer en toerfietser. Ook was hij bestuurslid van de Wijkraad en zingt hij nog altijd in het Brummens Mannenkoor. Dat gezelschap bracht het echtpaar op 28 december dan ook een aubade tijdens de receptie in De Korenmolen in Eerbeek.

Foto: Wencel Maresch

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.